Novak Djokovic hadde ingen som helst problemer å ta seg til finalen i Roland-Garros-turneringen. Dominic Thiem fikk unngjelde og tapte tre strake sett i fredagens semifinale.

I søndagens finale venter briten Andy Murray som slo fjorårsvinner Stan Wawrinka med 3-1 i sett.

Den serbiske verdensener var ustoppelig og vant de to første settene med 6-2, 6-1. Thiem kom seg noe i det tredje settet og brøt Novaks serie til ledelse 3-0. Etter at serberen hadde fått «roet» seg litt, startet han kjøret og tok fem strake sett til 5-3-ledelse.

Østerrikeren som er seedet som nummer 13 i turneringen reduserte til 4-5, men da Djokovic kunne serve hjem en ny finale, hans fjerde i Paris, benyttet han første mulighet da han fikk sin første matchball.

Endelig Djokovic?

— Nå skal jeg gjøre meg klar for finalen, sa Djokovic som ennå har til gode å vinne turneringen på den røde grusen i Paris. Han har tapt to av finalene mot Rafael Nadal og fjorårets finale mot Stan Wawrinka.

Han syntes at hans østerrikske motstander kanskje var preget av litt nerver innledningsvis.

— Jeg merket at han spilte med kraftfulle slag fra begge kantene. Han er ung og dette var hans første semifinale. Det bar nok spillet hans preg av til å begynne med. Selv forsøkte jeg å holde meg rolig og konsentrere meg om å holde grunnlinjeslagene, sa Djokovic.

Sjuende strake finale

Det var Djokovics sjuende strake finale i Grand Slam-sammenheng, Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon og US Open.

Andy Murray spilte sin kanskje beste kamp på grus. Han lot fjorårsvinneren virkelig få kjørt seg i de to første settene som endte 6-4, 6-2. Murray ble brutt i tredje settet på stillingen 4-5 og det var det eneste feilskjæret han gjorde, og det eneste settet han ga ifra seg.

I det fjerde settet fikk skotten fire matchballer på stillingen 2-5 og brukte første mulighet til å ta seg til sin første finale i Roland-Garros.

Dermed har han vært i samtlige finaler i Grand Slam-turneringene.

— Jeg visste at jeg måtte spille en av mine beste gruskamper skulle jeg ta med til en finale. Dette var en av mine kamper, og jeg ser fram til finalen.

— Jeg er stolt av å nå finalen. Jeg hadde egentlig aldri trodd jeg skulle klart det. Nå håper jeg at jeg kan gi publikum en flott finale søndag, sa Murray. (©NTB)