LERKENDAL (adressa.no): Dansken har havnet i trøbbel igjen – denne gangen med dansk politi natt til fredag.

— Det er ikke noe vi ønsker skal skje, selvfølgelig. Vi hadde et sterkt håp om at det ikke skulle skje igjen, men sånn var det ikke, sa styreleder Ivar Koteng til adressa.no tidligere mandag.

- Listen ligger lavt

Nå har klubben bestemt seg for at Nicki Bille Nielsen ikke skal være med til bortekampen mot Bodø/Glimt.

— Det som har kommet frem i media er av en alvorlig karakter. På bakgrunn av det har vi valgt at han er hjemme i dag, og ikke med i troppen til kampen. Vi skal selvfølgelig til bunns i denne saken og undersøke hva som har skjedd, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til adressa.no.

Bille Nielsen har vært involvert i flere utenomsportslige hendelser etter han kom til Rosenborg, og så sent som i september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter vold utenfor to utesteder i Trondheim. I tillegg måtte han tilbringe natten på glattcelle.

— Han har en historie i Rosenborg, og også fått en alvorlig advarsel av oss tidligere. Det betyr at listen ligger lavt når det kommer til nye hendelser, det gjør det. Når politiet i København er involvert i en hendelse med Nicki Bille Nielsen er det alvorlig. Det er det ingen tvil om, sier Hoftun.

Tidligere i dag bekreftet styreleder Ivar Koteng det samme. Nicki Bille Nielsen har ikke lenger den samme tabbekvoten som resten av Rosenborg-spillerne.

Bille uenig

Hoftun har snakket med den danske spissen om hendelsen i København.

— Han har sin forklaring på det. Vi har ingen grunn til å ikke tro på det han sier, men uansett må vi til bunns i saken, sier Hoftun.

Erik Hoftun og assistenttrener Bård Wiggen i samtale før avreise til Bodø. Foto: Terje Svaan

— Er Nicki Bille Nielsen enig i fremstillingen?- Nei, det er han ikke.

— Hva er hans versjon?

— Det har jeg ikke lyst til å komme inn på nå. Nå skal vi komme til bunns i saken her, o det beste for laget og Nicki selv er at han ikke er med til Bodø. Nå skal fokuset være på Bodø/Glimt og tre poeng, og ingen andre ting.

Tok selv kontakt

Hoftun innser at det hadde blitt et voldsomt fokus på den danske rebellen om Nicki Bille Nielsen hadde spilt mandagens seriekamp.

— Samtidig må vi undersøke saken her. Som jeg sier er det alvorlig, og så lenge vi ikke er hundre prosent sikker på hva som har skjedd er det best at han er hjemme.

— Hvordan fikk Rosenborg greie på hendelsen?

— Nicki tok faktisk selv kontakt i går kveld.

— Da visste han gjerne at Ekstra Bladet kom til å ha en sak?

— Det vet jeg ikke, men han ringte i hvert fall i går kveld, sier Hoftun.

— Begynner Nicki Bille Nielsen å bli et problem for Rosenborg?

— Nå kan ikke jeg si hva vi konkluderer med her, i og med at vi ikke vet så mye mer enn det som har kommet frem i media i tillegg til å ha snakket med Nicki. Så det kan jeg ikke kommentere.