DIREKTE: Nederland — Norge

VM-FINALEN: NORGE - NEDERLAND KL. 17.15

HERNING: - Jeg satt foran TV-en og så på forrige gang Norge vant, mimrer Nora Mørk, som debuterte på landslaget i september 2010. Så kom kneproblemene og ødela nesten tre år av karrieren.

Således fikk Norges fotrappe og spenstige høyreback med seg bare EM-gullet i 2010 før både VM-gullet 2011, OL-gullet 2012 og EM-sølvet 2012 glapp for henne.

— Jeg ønsker meg inderlig dette VM-gullet, og sjansene er 50/50. Men vi er allerede sikret medalje, og det er jeg stolt av. Men jeg håper at vi er så skarpe at vi vinner finalen også, sier 24-åringen før møtet med Nederland.

Les våre saker før finalen:

Får nederlandsk medspiller

Nederland har vært VMs største overraskelse, men Nora har ikke noe problem med å forklare hvorfor treskojentene har lyktes så godt.

— De er gode både i forsvar og angrep. Har kort og godt gode spillere i alle posisjoner, sier Nora, som blir lagvenninne med en av de beste nederlandske jentene neste sesong. Nycke Groot er playmaker i Györ, dit Nora reiser på sensommeren neste år.

— Nycke er utrolig god til å spille opp de andre, og hun går foran som en leder. Det er det Györ har vært ute etter. Jeg håper vi skal passe perfekt sammen.

- Hvordan overliste keeper Tess Wester?

— Alle gode skudd går inn. Nederland har ikke møtt det beste laget ennå, sier Nora Mørk.

Mistet seg selv

Når man ser hvor god Veronica Kristiansen er, går det an å lure litt på hvorfor jenta ikke kom på landslaget før i 2013. Hun ble nemlig oppdaget lenge før det og har 30 juniorlandskamper og 14 u-landskamper.

— Jeg spilte i eliteserien for Vipers, men gikk til Glassverket i 1. divisjon og forsvant vel litt. Men jeg hadde mistet meg selv som spiller og trengte hjelp, og det fikk jeg i Glassverket, forteller «Vikki».

I 2013 kom hun inn som landslagets friske pust, med en enorm guts i spillet. Den var ikke alltid der i VM-oppkjøringen, men i Danmark har 25-åringen fremstått som en krumtapp i laget.

— Det har vært helt sinnssykt moro. Semifinalen var som å spille på hjemmebane.

- Og finalen?

— Det handler om å være smartere. Jeg skal skyte bedre og oftere, sier den raskeste jenta på det norske laget.

— Jeg tror jeg må ha hurtigheten fra tanten min i Egersund. Hun har 60-meterrekorden der nede, sier Veronica Kristiansen.

Klokken 17.15 søndag starter innspurten mot et mulig første VM-gull.