Det så så lovende ut. Onsdag ladet Yarrah Boko opp til Oslo Grand Prix med et overbevisende hurtigarbeid på Bjerke. Dagen etter hovnet han opp på venstre frambeinet, samme skade som tidligere har satt ham ut av spill. Nå er sannsynligvis leken over med en av Europas beste hester, som vant 35 løp og tjente over 10 millioner kroner i en heidundrende karriere.

— Vi har ikke helt gitt opp håpet, og i løpet av de nærmeste dagene skal han til sjekk på Bjerke dyrehospital. Men jeg frykter at skaden er av den alvorlige sorten, sier trener Trond Anderssen.

— Er det slik det er som vi frykter, er løpskarrieren over, og det er utrolig trist at skaden kom uken før Oslo Grand Prix, sier eieren Jan-Erik Andresen fra Kolbotn, også velkjent på seremoniplass på Bergen Travpark. Andresen har så langt vunnet Kniksen- løpet med vikingskip til eieren tre ganger.

Fire norske i OGP

Men folkefest skal det likevel bli på Bjerke søndag. Vinneren av OGP kan kvittere ut svulmende 1,5 millioner kroner, og det er bare kremen som får lov å stille bak bilen. Fire norske hester får være med, trolig med Elitlopps-deltageren Juliano Rags som det beste norske kortet.

Mest spennende blir det kanskje å følge femårige Support Justice, som i Geir Vegard Gundersens hender er den som ligger nærmest an til å bli arvtageren til Yarrah Boko. Eieren Arne Sandbæk har allerede avvist et millionbud på den heilnorske totningen.

— Synd at vi trakk spor åtte ytterst bak bilen, men uansett tror jeg han blir for fersk i år. Vi håper på premie og folkefest, sier Geir Vegard Gundersen.

Startlisten Oslo Grand Prix

1. Solvato, Sverige

2. Juliano Rags, Norge

3. BBS Sugarlight, Norge

4. Orali, Danmark

5. Roi du Lupin, Frankrike

6. Mr XF Royal, Norge

7. Raja Mirchi, Sverige

8. Support Justice, Norge

9. Univers du Pan, Frankrike

10.Un Mec d’Heripre