Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson mente det var i orden at han fikk straffe selv om Godset-keeperen ikke var nær ham, for han følte at han ble felt. Dessuten, sa islendingen, betydelig skarpere på banen enn foran mikrofonen: «Det er ikke alltid at TV forteller sannheten». Det fins altså bevis på Adam Larsen Kwarasey huket Kjartansson, bare ikke på TV.

KOMMENTATOR: Ola Bernhus.

Nesten like morsom var trener Kjetil Rekdals kommentar til straffen. Han likte ikke at Kjartansson filmet, men – og les denne et par ekstra ganger:

«Når det er sagt, har jeg ikke veldig dårlig samvittighet for at han fikk straffe. For ser vi på serien til nå, er vi fortsatt to i manko. Vi skulle hatt straffe i Molde, mot Haugesund og mot Bodø/Glimt som vi ikke fikk.»

Nå begynner fotball å bli virkelig interessant. Dersom et lag har underskudd på straffer, skal det altså ha gratis straffespark i kommende kamper. Hva skjer hvis Vålerenga har underskudd i siste seriekamp? Bør dommeren gi dem straffer slik at regnskapet går opp?

Og hva med dem som har overskudd? Er det mulig å gi fra seg noen straffespark, slik at Rekdal får regnskapet sitt i balanse?