Mykjåland, som har varslet at hun avslutter fotballkarrieren etter årets sesong, var nest sist på utligningen til 1-1 og scoret så 2-1-målet i en meget sterk snuoperasjon på Åråsen.

Fikk du med deg denne?

LSK lå under 0-1 halvveis, men leverte en strålende annen omgang. Ingrid Marie Spord headet inn 3-1-målet rett før slutt.

Dermed lever i høyeste grad håpet om plass i åttedelsfinalen i mesterligaen.

– Vi er veldig fornøyde med dette. Utover i kampen fikk vi jentene til å løpe mer, dypt og true bak. Vi fikk mange sjanser og kunne scoret enda flere mål, men dette var utrolig gøy, sa LSK-trener Monica Knudsen tilRomerikes Bladetter kampen.

Blek innledning

Kanarifuglene har vært Norges beste kvinnelag de siste sesongene, men framsto bare som en blek utgave av seg selv før pause i torsdagens 16-delsfinalen på Åråsen.

Spanske Irene Paredes bredsidet inn 1-0 til Paris Saint-Germain ti minutter før pause og sendte gjestene fra Frankrike opp i en fortjent ledelse.

I annen omgang framsto hjemmelaget på en helt annen måte og tok for alvor tak i kampen foran 1953 tilskuere på Åråsen.

Isabell Herlovsen kunne utlignet allerede etter ni minutters spill, men alene med PSG-keeper Katarzyna Kiedrzynek fikk landslagsprofilen ballen for langt foran seg.

VANT: Lene Mykjåland (med ryggen til) jubler sammen med lagvenninner etter å ha scoret LSKs andre mål under den første 16-delsfinalekampen i mesterligaen i fotball for kvinner mellom LSK Kvinner og Paris Saint-Germain på Åråsen stadion torsdag kveld. LSK Kvinner vant oppgjøret 3-1. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix

I stedet var gjestene svært nær å doble ledelsen da Ouleymata Sarr fikk avslutte fra meget god posisjon like etterpå. Til alt hell for LSK skled PSG-spissen og trillet ballen utenfor hjemmelagets mål.

Snuoperasjon

Midtveis i annen omgang kom scoringen de gule og svarte ventet på. Lene Mykjåland gjorde forarbeidet og fant Emilie Haavi i god posisjon. Alene med keeper Kiedrzynek satte hun ballen kontrollert i nettet.

Åtte minutter før slutt hadde løpssterke Mykjåland sneket seg inni feltet. Midtbaneeleganten møtte innlegget fra Anja Sønstevold perfekt og satte inn 2-1-målet. Da var PSG rystet, og verre skulle det bli.

Tre minutter før full tid kom 3-1. Et innlegg fra nederlandske Sherida Spitse havnet på hodet til midtbanespiller Ingrid Marie Spord. Plutselig var kampens tredje LSK-spiller et faktum.

Seieren gir naturlig nok LSK et godt utgangspunkt foran returkampen i Paris. Monica Knudsens mannskap har en alle tiders mulighet til å nå åttedelsfinalen.

– Nå er halve jobben gjort. Nå skal vi ned dit, og før det forberede oss godt. Vi vet at de skjelver nå, for skulle de ryke er det en veldig strek i regninga, sa Knudsen torsdag kveld. (©NTB)