— Jeg går litt i rette med regjeringen. Jeg har gått og grunnet på dette noen dager etter at regjeringen gikk ut med sitt standpunkt om å la dette være på lokalt nivå. Er det nødvendig i Oslo og Østfold, må vi vurdere å åpne for et nasjonalt forbud, sier Schou til NTB.

Schou var med på behandlingen av lokale forbud mot nikab og burka i Østfolds kommuner. Nå får hun tilbakemeldinger om at lokale forbud ikke fungerer og tar derfor temaet opp på første møte i Høyres stortingsgruppe i forbindelse med åpningen av Stortinget i begynnelsen av oktober.

— Jeg hører lokale stemmer sier at dette ikke er lett å håndheve lokalt og som etterspør et nasjonalt forbud, sier Schou.

For Schou handler dette om åpenhet og respekt. Læreren må se eleven de skal undervise og elevene må se læreren foran dem, sier hun.

— Hvis lokale tiltak ikke virker, må vi åpne for å ha et nasjonalt forbud både mot nikab og burka. Så gjenstår det å se om jeg får tilslutning fra resten av stortingsgruppen. Som innvandringspolitisk talsperson er det uansett jeg som må ta denne samtalen i min gruppe. Jeg mener dette er en helt nødvendig samtale vi må ha, sier Schou. (©NTB)