— Det er stille før stormen. Vi har rådet publikum til å holde seg innendørs hvis man ikke har noe presserende å gjøre ute, sier operasjonsleder Espen Fagervold i Salten politidistrikt til NTB natt til lørdag.

Han forteller at politiet har jobbet intenst det siste døgnet med å forsikre seg om at særlig løse gjenstander på byggeplasser er forsvarlig sikret og vil tåle den voldsomme vinden som er ventet..

— Vi har hatt noen runder rundt på byggeplasser og sett at ting er sikret. Det er gjort veldig mye godt arbeid av både offentlige og private, sier operasjonslederen.

Allerede torsdag sendte Meteorologisk institutt ut sine første varsler om ekstremværet som har fått navnet Ole. Klokka 1 natt til lørdag, kun få timer før uværet rammer de to fylkene spesielt hardt, tyder alt på Ole vil feie inn over kysten i store deler av Nord-Norge med full kraft.

Meteorologisk institutt melder nå at det er Salten, Lofoten og Vesterålen som vil få den kraftigste vinden og de høyeste bølgene. Her er det snakk om sterk storm allerede på morgenkvisten, men vinden vil øke og gi perioder med nordvestlig vind opp i 33 sekundmeter allerede på formiddagen. Det tilsvarer orkans styrke på Beauforts skala. Vindkastene lørdag kan komme opp i 45 meter per sekund. (©NTB)