Den utrolige historien om Donald Trump ruller videre. Forrige uke møtte han Hillary Clinton til den første av tre tv-sendte presidentdebatter. TV-tallene viser at aldri tidligere har så mange amerikanere sett en presidentdebatt, man regner med at de fleste av de 146 millioner stemmeberettigede amerikanerne så hele eller deler av debatten. Alle eksperter er enige om at Hillary Clinton vant debatten suverent, men meningsmålingene etter debatten gav Clinton liten effekt. Trump har for lengst opphevet alle politikkens tyngdekraftlover, og overlever alle skandaler det er mulig å se for seg.

Derfor vil han sannsynligvis også overleve den skattesaken som nå preger nyhetsbildet. I utgangspunktet burde det være selvsagt at man ikke kan stemme på en presidentkandidat som ikke betaler skatt og bidrar til fellesskapet, men det er mye som ikke er selvsagt med Trump. Under debatten med Clinton sa Trump at han var smart som ikke betaler skatt. Foreløpig har ikke noen fra Trump-leiren tilbakevist opplysningene som kommer frem i NY Times-avsløringen, men truet med å saksøke avisen.

New York Times har fått tilgang til skatteoppgjøret fra 1995, som viser at Trump den gang oppga et enormt tap på over 5 milliarder kroner. I følge avisen er dette tapet så stort at han, uten å gjøre noe ulovlig, kan ha brukt det for å unngå å betale inntektsskatt i 18 år.

En fersk meningsmåling, utført av Public Policy Polling, tatt opp før avsløringene i NY Times, viser at over halvparten (52 prosent) av amerikanerne mener Trump ikke betaler nok i skatt. Da kan man kanskje anta at Trump nå vil få problemer med enda mer fokus på hans skattebidrag, men da er det lett å overse den andre halvparten — de som ikke har svart at de mener Trump betaler for lite skatt. De som ser opp til Trump nettopp fordi han både er rik og betaler lite skatt.

En rekke aviser i USA har nå erklært at Hillary Clinton er den eneste egnede kandidaten til å bli president. Selv aviser som alltid har støttet den republikanske kandidaten har anbefalt Clinton.

Alle eksperter er også enige om at Clinton kommer til å vinne valget. Vi håper de får rett, men slaget er ikke over. Ekspertene har tatt feil hver gang når det gjelder Trump.