— Ser i mediene at Erna har tvunget Siv til å være med på økte drivstoffavgifter. Trist! Trist! skriver Hagen på Facebook fredag kveld.

Han minner om at partiet var med på å felle koalisjonsregjeringen til Kåre Willoch i 1986 på nettopp spørsmålet om bensinavgifter.

— Nå foreslår en regjering vi er med i å øke bensin-/dieselavgift. Det er bare trist og leit. 35 og 15 øre er selvsagt mindre enn de 30 ørene Willoch foreslo i 1986, men det er galt og totalt unødvendig med 7.000 milliarder på bok, skriver Carl I. Hagen.

Han mener dette vil ramme dem med dårlig råd eller behov for å bruke bil til jobb, til å levere barn i barnehage og skole eller til jobb langt unna bosted særlig i Distrikts-Norge.

— Jeg er imidlertid glad for at foten er satt ned for økte avgifter som resultat av forhandlinger med V og KrF! På dette må regjeringen sette sin stilling inn på å ikke forhandle om endringer i bilavgifter og drivstoffavgifter. Mye annet kan drøftes, men ikke ett øre mer i drivstoffavgifter. I så fall er det bedre at Jonas overtar og at V og KrF havner under sperregrensen, som burde vært 5 prosent, avslutter Hagen. (©NTB)