OSLO: — Ekstreme islamkrefter er ikke noe stort problem i Norge, men er selvsagt noe Arbeiderpartiet tar avstand fra. Samtidig er det like viktig for partiet å få fram at inkludering er viktig. Vi må være ærlige på at Norge og mange andre land har utfordringer på integreringsområdet, men vi må unngå å skyve noen fra oss i debatten, sier Aps nye partisekretær, statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet.

Når den erfarne statssekretæren nå forlater utenrikspolitikken til fordel for partibygging, kan det spørres om han er planlagt å bli den kommende stjernen i Ap. Johansen har bred tillit i partiet, har sterke røtter i arbeiderbevegelsen og har lang erfaring fra organisasjonsledelse, lokalpolitikk og regjeringsarbeid. Kanskje vil han gå samme veien som Thorbjørn Jagland i sin tid gjorde. Han var Aps valgte partisekretær fra 1987 til 1992. Deretter ble han partileder, og så statsminister i 1996. — Raymond Johansen og jeg jobbet sammen politisk i Oslo AUF på 1970-tallet. Han er en av mine eldste politiske venner, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Den nye partisekretæren sier at han kommer til å delta i den politiske debatten med klar og tydelig stemme, noe hans forgjenger, Martin Kolberg, gjorde en rekke ganger, senest med sitt islamutspill.

Valgkomiteens leder Hill-Marta Solberg sier komiteen er overbevist om at Raymond Johansen vil profilere partiet på en tydelig og god måte, og at han har egenskapene som skal til for å bygge og videreutvikle partiorganisasjonen. (©NTB)