Flere norsk-palestinske barn i elleve-tolvårsalderen med blodstenkede skjorter frontet demonstrasjonen.

Forstander Basim Ghozlan i Det Islamske Forbundet sier til Aftenposten at barna ble med for å bidra til å hindre at demonstrasjonen skulle bli voldelig.

Barna var med fordi de føler sterkt med ofrene for Israels offensiv, spesielt de mange barna. Ikke desto mindre måtte politiet hjelpe til med å evakuere de skremte barna da andre demonstranter begynte å kaste stein og raketter inn i toget.

– Vi er ikke redd for å la barna gå først, alle vet at barna er med i toget, og at dette er en fredelig demonstrasjon. Men vi er skuffet over at det utartet slik og at barna ble redde, sier Rima Yehya som er mor til to av barna.

– Uheldig Både psykologer og politikere reagerer på at barna var i en så utsatt posisjon.

– Det er uheldig for barn å bli inkludert i demonstrasjoner hvis man vet at det er fare for at stemningen kan bli opphetet og utarte til vold, sier psykolog og leder for Krisepsykologisk senter i Bergen, Atle Dyregrov.

Han sier at smell, tumulter, faren for å bli skadd og faren for å komme bort fra foreldrene kan skape frykt.

Stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland (H) mener det så ut som barna ble brukt som levende skjold. Hun spør seg om ikke det å utsette barn for slikt nærmest er en sak for barnevernet.

Huitfeldt reagerer Barne— og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer også på bruken av barn.

– Jeg mener på generelt grunnlag at man skal være tilbakeholden med å ta med barn i situasjoner som kan utvikle seg til å bli farlige, sier Huitfeldt via departementets pressevakt.

Hun legger til at hun ikke har noe prinsipielt imot å la barn overvære fredelige politiske markeringer.

Demonstrasjonen var i utgangspunktet en fredelig demonstrasjon. Men etter at den nådde fram til Israels ambassade i Parkveien, var det flere som begynte å kaste steiner og raketter, og politiet svarte med tåregass.