KRISTIANSAND: — Det er viktigere at hver enkelt skole har planverk for å bekjempe mobbing, enn at vi har en offentlig ombudsmann. Alle skoler i Vest-Agder har en plan og jobber aktivt mot mobbing, sier Westermoen til Fædrelandsvennen.

I torsdagens Fædrelandsvennen tar Dagrun Eriksen (KrF) til orde for etableringen av fylkesvise mobbeombud i kampen mot mobbing. Også for to år siden foreslo Eriksen det samme. Forlaget har igjen blitt aktuelt etter at erstatningssaken til Robert Liland har gått mot Søgne kommune i Kristiansand tingrett.Forslaget om et eget mobbeombud fylkesvis har blitt nedstemt i Stortinget, men et slikt ombud er nå lagt inn under Barneombudet sentralt. Buskerud har nå også et slikt ombud som et prøveprosjekt.

Uenig

Men Westermoen deler ikke ønsket fra KrF sentralt.

— Det kan være symbolverdi i et ombud, men det er viktigere at lærere, elever og foreldre tar den kampen, og ikke en offentlig ansatt, sier Westermoen, og fortsetter:

— Vi ser at tiltakene våre hjelper, men dessverre vil det alltid eksistere mobbing, sier han.

Vidar Kleppe (Dem) lanserte KrFs forslag om mobbeombud i fylkestinget i 2010. Da avviste daværende fylkesordfører Thore Westermoen (KrF) også forslaget.

— Det er, etter mitt skjønn, ikke behov for noe eget mobbetilsyn eller nytt byråkrati innen den statlige forvaltningen – forutsatt at skoleeierne arbeider mot mobbing og trakassering med samme alvor og systematikk som vi gjør hos oss. Manifest mot mobbing understreker at den viktigste innsatsen for å bekjempe mobbingen må skje lokalt, der barn og unge befinner seg, sa han i fylkestinget da.

- Inkonsekvent

Kleppe, som sitter på fylkestinget og leder kontrollutvalget, sier det er inkonsekvent at KrF lokalt avviser forslaget fra KrF sentralt.

— Dette var et viktig KrF-forslag, og så sier KrF på fylkestinget at de ikke ønsker dette, i KrFs viktigste fylke. Det står ikke til troende, sier han til Fædrelandsvennen.