I et vitnemål preget av bekymring og omtanke for datteren, fikk Asker og Bærum tingrett høre hvordan faren var kritisk til hvordan datteren ble flyttet til de private omsorgsboligene på Vollen i Asker. Da hadde hun i to år vært skjermet under toppsikrede forhold på Bjerketun ungdomspsykiatriske behandlingshjem.

— Vollen forsto ikke hvem de hadde fått. De kunne ikke forstå den underliggende faren for vold og hvor vanskelig det hadde vært de to siste årene. Det første de gjorde feil var å sette de yngste og minst erfarne jentene til å passe på henne. De tenkte at de ikke kunne sette de store sterke mennene på henne, men det var akkurat det hun trengte, sa faren om datteren.

Tingretten avsa før farens vitnemål en kjennelse om delvis referatforbud for farens vitnemål. Også vitnemålet for den tiltalte 15-åringens eldre bror er omfattet av referatforbudet.

Faren fortalte om dagen da han ble oppringt med beskjeden om at datteren hadde drept nattevakten Anna Kristin Gillebo Backlund. Hans første innskytelse var at dette var en beskjed ingen kan håndtere å få.

— Min tanke nummer to, og det er jeg nesten litt skamfull over, men den var at det heldigvis ikke var henne, sa faren. (©NTB)