Kjell Løvdal fra Vegårshei hadde et flott år som travtrener i 2016. En seiersprosent på 24,4 på stallens hester er sterke tall, og 59-åringen har nå fått en sterk start også på årets sesong. Mietors overlegne seier på Bjerke Travbane onsdag kveld sørget for seier nummer to på seks forsøk, og en seiersprosent på over 33.

Den fire år gamle hingsten var i en klasse for seg da han tok sin første seier i karrieren, og rekordsenket seg samtidig med godt over ett sekund på en tungsprunget bane til 1.33,9/2100 meter.

– Jeg vet jo at hestene er godt forberedt de gangene Kjell kommer til Bjerke, var de rosende ord fra kusk Eirik Høitomt etter løpet.

– Det var moro dette. Hesten har vært gjennom en hard forkjølelse og det er lenge siden han har startet, men jeg vet at dette kommer til å bli en bra hest, sa Løvdal om hingsten han både har oppdrettet og eier selv.

Paul Jensen fra Rykene kunne se sin Skylander Hill ta karrierens første seier i en tett og spennende sluttstrid. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Karrierens første seier tok også Rykene-hesten Skylander Hill samme kveld. Den fire år gamle hingsten til Paul Jensen hadde gått 11 starter så langt uten å få smake seierens sødme før han på sterkt vis tok seg av innledningsløpet på hovedstadsbanen. Kusk Ole Johan Østre styrte sin hest frem utvendig i andrespor drøye runden fra mål, og så selvsikker ut i sulkysetet hele oppløpet ned. Seieren ble knapp, men sikker og vinnertiden ble skrevet til 1.18,6a/2100 meter.