Den kongelige eiendommen Mågerø var igjen stedet der kronprinsen samlet familie og nære venner til en privat feiring av dagen. Dronning Sonja var på plass, det samme var også kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og storebror Marius.Kronprins Haakon og hans familie har ferie, slik som mange andre på denne tiden. Han slapper av etter en hektisk ettervinter og vår, med mange reiser og representasjonsoppdrag. Øverst på listen står jubileumsferden til Trondheim i anledning av at det er 100 år siden oldefaren, kong Haakon og oldemoren dronning Maud, ble kronet. Men kronprinsen har også ivaretatt sin rolle som goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP og besøkte Guatemala i mai.

Han har også besøkt en rekke skoler både sør og nord i landet, og slike besøk skal han fortsette med også etter ferien.

Første offisielle jobb blir å lede statsråd på Slottet 4. august. 13. august setter kronprinsparet kursen for Toronto i Canada, der de fram til 18. august skal følge den 18. internasjonale konferanse om aids. Tilbake i Oslo igjen skal kronprins Haakon 21. august forestå åpningen av den nye T-baneringen.

I løpet av sommeren er Kronprinsparets Humanitære Fond fem år gammelt, og i den forbindelse skal kronprinsen dele ut pris til den skoleeleven som har skrevet den beste stilen om et humanitært emne. Kronprinsen har selv gitt prisen — en reise til et prosjekt i Afrika. (©NTB)