— Denne saken har fått et leit utfall. Dette tror jeg ingen hadde ventet, sier Skogseth via sin advokat Cato Schiøtz til Dagbladet.- Hele saken har fått et trist forløp. Utover det ønsker ikke Rangnes å kommentere saken nå, sier Endre Rangnes' advokat Fred A. Gade.

Per Ditlev-Simonsen sa onsdag at en av grunnene til at han trakk seg, var for å skape ro for familien, hans kone, barn og fem barnebarn.

Avsløringen av Ditlev Simonsens hemmelige kontoer i Sveits kom i forbindelse med skilsmisseoppgjøret mellom Ditlev-Simonsens datter Cecilie og hennes eksmann Endre Rangnes.

Rangnes antyder i et brev at han vil avsløre familien Ditlev-Simonsens hemmelige kontoer dersom han og ekskona ikke kommer til enighet i skilsmisseoppgjøret. I brevet foreslår han at han selv, Cecilie Ditlev-Simonsen, hennes første eksmann Pehr-Olav Skogseth, og familien Ditlev-Simonsen tar en prat.

Skogseth avviser likevel at han har bidratt til ordførerens avgang.

— Det eneste Skogseth har gjort er å svare nøytralt og riktig på spørsmål fra pressen. Han har ikke hatt noe med det omstridte «trusselbrevet» å gjøre, sier Schiøtz. Advokaten utelukker imidlertid ikke at Skogseth har diskutert kontoene i Sveits med Rangnes før brevet ble sendt til Per Ditlev-Simonsen. (©NTB)