Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel. Det omfatter så godt som hele landet, og varsler om vanskelige kjøreforhold, blant annet på fjelloverganger.

I Nordland er E6 over Saltfjellet stengt på grunn av uvær, mens det er kolonnekjøring på E69 mellom Skarsvåg og Nordkapp i Finnmark. Det samme gjelder riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 over Vikafjellet i Sogn og Fjordane. Fylkesvei 51 over Valdresflye er uværsstengt.

— Stormfullt i Agder. På grensa til ekstremvær fredag morgen, tvitret Meteorologisk institutt seint torsdag. Fredag morgen ble det målt liten storm ved Lista fyr i Vest-Agder.

Når det gjelder sjøtransport, er flere fergestrekninger i Nordland stengt, mens Stena Lines ferge fra Oslo til Fredrikshavn måtte innstille avgangen torsdag kveld. Color Line har kansellert avgangene både fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals, samt fra Sandefjord til Strömstad.

Fra tidlig fredag morgen ventes vestlig full storm som vil avta fredag ettermiddag, frangår det av OBS-varselet for Skagerrak. (©NTB)