— Vi skal sjekke tipsene som er kommet inn i saken de siste årene og kontakte flere personer. Dette er ikke en gjenåpning, men en begrenset etterforskning, sier politiadvokat Thor Buberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Han sier politiet vil sjekke noen av tipsene som har kommet inn grundigere. Dette vil ifølge politiet innebære nye avhør av flere personer. Gjennomgangen skal etter planen være ferdig innen påske.

I fjor ba Tengs' fetter, som først ble dømt og senere frikjent i saken, om innsyn i politidistriktets behandling av tips. Da han fikk avslag, anmeldte han politidistriktet til Spesialenheten for politisaker. Nå håper han at et annet politidistrikt kan fortsette etterforskningen.

— Fetteren og hans far føler at politidistriktet ikke genuint ønsker denne etterforskningen. Det kan ikke være rett at et politidistrikt som til de grader har ødelagt en sak, skal sitte og rette opp egne feil, sier advokat Arvid Sjødin til Stavanger Aftenblad.

Fetteren ble pågrepet og siktet i saken to år etter drapet. Da han ble frikjent, opprettholdt lagmannsretten erstatningskravet på 100.000 kroner til Tengs' foreldre. Den norske staten ble senere dømt i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg til å betale ham 1,2 millioner kroner i erstatning og oppreisning etter straffesaken. (©NTB)