Avisen skriver at endringene innebærer at Høyre og Frp bytter noen departementer seg imellom.

Nye navn skal inn, noen skal ut, mens enkelte statsråder skal overta et nytt departement. Sentrale personer i Høyre og Frp er informert om at endringene skal skje onsdag, får VG bekreftet av flere kilder mandag kveld. Avisen tar det forbehold at det alltid er en statsministers privilegium å kunne trekke i nødbremsen før en slik rokade, men at det er mye som skal til for at utskiftningene blir utsatt.

Klima— og miljøminister Tine Sundtoft (H), som nylig kom hjem etter klimamøtet i Paris, ligger an til å bli flyttet til et annet departement, skriver VG. Det gjør også landbruksminister Sylvi Listhaug. Også Aftenposten skrev i forrige uke at Listhaug kan få tyngre oppgaver.

¬Flere Frp-kilder i regjeringsapparatet peker på at landbruksminister Sylvi Listhaug kan være på vei til et tyngre departement, skrev avisen.

VG mener at det også går mot et nytt departement for europaminister og SMK-stabssjef Vidar Helgesen (H). Ifølge VGs kilde er tanken at Helgesen skal overta som statsråd i et annet departement, som ikke er SMK eller Utenriksdepartementet. Dermed kan det være duket for en ny statsråd på Statsministerens kontor (SMK). (©NTB)