Fredag tok Tina-saken er ny vending. I et hittil ukjent lydopptak snakker én av de siktede detaljert om drapet på Tina Jørgensen, melder TV 2.

Politiet bekrefter i en pressemelding fredag kveld at lensmannskontoret i Lyngdal fredag mottok et lydopptak. Politiet i Rogaland vil høre gjennom dette.

Ifølge TV 2 er det en av de fire som er siktet i saken som snakker på det nye lydopptaket. Han kommer med svært detaljerte opplysninger rundt det angivelige åstedet og funnstedet.

— Politiet i Rogaland vil høre gjennom dette. Etterforskningsledelsen vil ikke gi ytterligere kommentarer om opptaket eller etterforskningen av Tina-saken gjennom helgen, heter det i pressemeldingen fra Rogaland politidistrikt.

Ikke innkalt til avhør

Advokat Odd Rune Torstrup forsvarer 36-åringen fra Lyngdal som ble først pågrepet i saken.

— Jeg ble orientert om dette lydopptaket via media, sier forsvareren til Aftenbladet lørdag morgen.

Han ønsker ikke å kommentere dette nærmere.

- Er klienten din innkalt til nye avhør?

— Det er ikke gjort noen nye avtaler nå, sier Torstrup, som legger til at 36-åringen er villig til å la seg avhøre når som helst.

Ukjent med hvem som snakker

Thomas Randby representerer lyngdølen (36) som ble pågrepet som nummer tre i forbindelse med drapet av Tina Jørgensen i Stavanger for 15 år siden. Foto: Peter Talos

Advokat Thomas Randby forsvarer den 36 år gamle lyngdalsmannen som ble pågrepet som nummer tre i saken. Heller ikke Randby er kjent med det nye lydopptaket og vet derfor ikke hvem av de siktede som snakker på opptaket.— Er din klient innkalt til nye avhør?

— Ikke meg bekjent, sier forsvarer Thomas Randby til Aftenbladet lørdag.

- Forunderlig

Advokat Olav Sylte. Foto: Tore-Andre Baardsen

Advokat Olav Sylte, som forsvarer 38-åringen fra Sirdal som er siktet i saken, sier til Aftenbladet at han var ukjent med det nye lydopptaket før han fikk det med seg via media fredag. — Det litt forunderlig at vi hører det på nyhetene etter en pressemelding fra politiet, sier Sylte til Aftenbladet lørdag.

Hans klient er heller ikke innkalt til nye avhør.

Vil kontakte politiet

Advokat Trond Wåland. Foto: Erlend Olsbu

Advokat Trond Wåland forsvarer den 36 år gamle siktede i saken som er bosatt i Kristiansand:— Jeg var ikke kjent med med det nye lydopptaket før jeg leste om det i media og vet ikke noe mer om det. Jeg har ringt etterforskningslederen nå lørdag formiddag, men har foreløpig ikke fått noe svar. Jeg vil følge dette opp utover dagen, sier Wåland til Aftenbladet.

Klienten hans er ikke innkalt til nye avhør.

De siktede nekter skyld

24. september 2000 forsvant 20 år gamle Tina Jørgensen sporløst etter å ha tilbrakt kvelden på byen sammen med kjæresten. En storstilt leteaksjon ble gjennomført i Stavanger-området.

En måned senere ble liket av Tina Jørgensen funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen viser at hun ble slått i hjel. Tinas kjæreste ble siktet for drapet, men siktelsen ble frafalt.

I september i år ble fire menn siktet i saken, alle opprinnelig fra Lyngdal. Alle fire nekter straffskyld. De er alle løslatt fra varetektsfengsel, men siktelsene er opprettholdt.