På eget tiltak har Fylkesmannen i Vest-Agder gitt skadefellingstillatelse på én ulv i hele fylket til og med 15. juni.

Miljøverndirektør Ørnulf Haraldstad og viltforvalter Tor Punsvik argumenterer i tillatelsen med at det har oppholdt seg ulv i fylket gjennom lengre tid, og at det nå er beitesesong for bufé.

I forrige uke ble det gjort observasjon av en ulv i Lindesnes, og Fylkesmannen ga da fellingstillatelse umiddelbart i seks kommuner. Men jakta var resultatløs, og nå er tillatelsen forlenget.

Ulv på Sørlandet i vår

Det er det interkommunale skadefellingslaget som får tillatelse til å jakte på ulven.

Både i vinter og vår er det dokumentert at ulv har oppholdt seg på Sørlandet gjennom funn av ekskrementer, blant annet i Åseral.

I tillegg har Fylkesmannen besluttet å gi tillatelse til felling av ei gaupe i deler av Audnedal og Marnardal i samme tidsperiode. Bakgrunnen for denne tillatelsen er dokumenterte skader i det aktuelle beiteområdet.

To skutt og en påkjørt

Forrige gang det ble skutt ulv i Agder var i februar 2014 i Iveland. Det ble også skutt en ulv i Vegårshei november 2013. Da i los for en elghund.

I fjor sommer ble en ulv påkjørt og dreptved Eiken kirke i Hægebostad.

425 sau og lam drept

I 2014 ble det søkt erstatning for 425 sau og lam som skal ha blitt drept av ulv, jerv og ørn i Vest-Agder.

Ulvefellingstillatelsen som ble gitt i forrige uke fikk leder av Naturvernforbundet i Vest-Agder, Peder Johan Pedersen, til å rase.

— Det er gjort en eneste observasjon av denne ulven, og så er refleksreaksjonen til fylkesmannen at den straks skal skytes. Det er kritikkverdig, sa han.