Søket med drone etter den forsvunnennde pandaen ble avsluttet fredag ettermiddag.

— Vi fikk sjekket et område, men vi har ikke gjort noen funn, sier Rolf-Arne Ølberg, veterinær i Kristiansand Dyrepark.

Ølberg sier videre at de vil ta i bruk et IR-kamera, et varmesøkende kamera, dersom det blir tilgjengelig.

— Vi holder øynene åpne, og vil fortsette å lete. Dersom pandaen har klart å komme seg utenfor Dyreparken, håper vi at noen ser han, sier Ølberg.

Utfordrende leteaksjon

Nå håper han at pandaen snart kommer til rette.

— Vi er jo glade i pandaen vår, og vil gjerne ha den hjem igjen.

To døgn etter at pandafamiliens overhode i Dyreparken sist ble observert, har fortsatt ingen sett den røde pandaen. Å lete etter en panda byr på utfordringer for Dyreparkens ansatte, og fredag skal de lete etter dyret med drone.

— Du kan egentlig sammenlikne den med en katt. Den kan bevege seg raskt, og det er helt umulig å vite hvor den er. Utfordringen er at den er himla god til å klatre, og derfor vil vi prøve å lete med drone for å kunne lete i tretoppene, forteller veterinæren.

Sertifisert dronefører Anders Martinsen var leid inn for å fly dronen over området rundt Dyreparken.

Kan dukke opp i hager

Den 5,5 kilo tunge hann-pandaen er ikke så ulik en rev i størrelsen, og har rød, tykk pels og et yndig utseende. Det er ikke utenkelig at pandaen kan ha lagt ut på langtur.

Veterinær Rolf-Arne Ølberg har hyret inn en drone for å finne den savnede pandaen. Foto: Reidar Kollstad

— Han er jo utenfor der han er kjent, og kan kanskje være litt forvirret. Vi håper jo at han er i nærheten, men dersom han har gått et stykke håper vi at folk som eventuelt ser han, vil ringe oss og si ifra. Det kan være lett å skremme han vekk, men vi kommer gjerne og henter han dersom han viser seg i noens hage, sier Ølberg.Pandaens naturlige habitat er fjellene i Himalaya, og pandapappaen på tre år vil derfor ikke ha noe problem med temperaturen, opplyser veterinæren. Matmangel kan derimot bli en utfordring.

— Det kan være at han blir litt sulten. Han spiser vanligvis litt bambus og frukt, men over tid klarer den ikke finne mat i skogen, sier Ølberg.