— Dersom dette blir resultatet så kan det blir vanskeligere for meg å fortsette som ordfører og gjøre en god jobb, sier ordfører Arne Thomassen (H) til Lillesands-Posten.

Meningsmålingen, som er omtalt i Lillesands-Posten tirsdag, er utført av Sentio Research Norge på oppdrag for Lillesand Høyre. Målingen gir Høyre en oppslutning på 26,9 prosent, mens Ap får 28,3 prosent.

Ap: - Ikke demotiverende

— Det er veldig greit om det blir resultatet, men det skal veldig mye til før det blir sånn. Sannsynligheten er stor for at det ikke blir slik denne meningsmålingen viser, men det er ikke demotiverende å få en slik måling en uke før valget, sier Aps ordførerkandidat Cecilie Knibe-Hanssen til Lillesands-Posten.

Ved valget i 2011 fikk Høyre en oppslutning på 47,6 prosent, mens Ap fikk 16,6 prosent. Dersom valgresultatet følger målingen, vil Høyre miste fem av sine 13 representanter i bystyret. Arbeiderpartiet vil øke fra dagens fem til åtte.

Målingen viser ellers at Frp og KrF får to mandater hver, som de også har i dag. Pensjonistpartiet øker fra ett til to mandater, Venstre øker fra to til tre, Sp beholder sitt ene, mens SV ryker ut og Miljøpartiet De Grønne kommer inn.

Økonomi og eldreomsorg

Ordfører Arne Thomassen trekker frem to enkeltsaker som forklaring på den dårlige oppslutningen: Den dårlige kommuneøkonomien og nedleggelsen av aldershjemmet Sjømannshaven.

— Vi blir straffet for at administrasjonen leverte et regnskap som var 32 millioner kroner i minus. Situasjonen hadde vært den samme uansett hvilket budsjett vi hadde vedtatt og selv administrasjonen var jo overrasket da regnskapet ble lagt frem, men vi blir holdt ansvarlige fordi vi er størst, sier Thomassen til Lillesands-Posten.

Målingen er utført blant 400 personer i Lillesand i perioden 24. august til 3. september.