Valgforsker Anders Todal Jensen er ikke i tvil om at det er Frps asyl— og innvandringspolitikk som fører til fremgang på målingen, som er gjort av Norfakta for Nationen og Klassekampen.

— Det kan ha vært lurt av Frp å stille seg utenfor den store enigheten tidligere i år da det var snakk om hvor mange asylsøkere Norge skulle ta imot. Fokuset i debatten er nå flyttet fra konflikten i Syria og problemene i Middelhavet til at flyktningene plutselig er her. De kommer i stort antall, og vi får regningen på mange milliarder i fanget, sier valgforskeren til Nationen.

Frps fremgang på 4,7 prosentpoeng siden oktober er den eneste som er større enn feilmarginen i målingen, som er på opptil 3,1 prosentpoeng. Høyre er fortsatt storebror i regjeringen, med en oppslutning på 21,7 etter å ha gått tilbake 1,6. KrF går marginalt tilbake og er ned 0,3 til 4,9 prosent, mens Venstre faller 0,8 til 5,2 prosent.

Arbeiderpartiet er fortsatt suverent største parti, men også det som går mest tilbake. Partiet får en oppslutning på 35,2 prosent, et fall på -2,9. SV kryper fram 0,1 til 4,2 prosent, mens Senterpartiet får en oppslutning på 4,3 prosent, 1,2 prosentpoeng lavere enn forrige måned.

De Grønne havner på 5,2, fram 0,2, mens Rødt går fram 0,6 til halvannen prosent. (©NTB)