Casillas reddet straffene til Daniele De Rossi og Antonio Di Natale, og Cesc Fabregas satte inn målet som sendte Spania til EM-semifinale med 4-2-seier.Tre ganger tidligere hadde Spania blitt slått ut av EM eller VM på «ulykkesdatoen» 22. juni, og hver gang på straffespark. Ikke rart det var bange anelser da det sto 0-0 etter 120 minutter i en dårlig kamp søndag.

Men Casillas frelste både nasjonen og lagkamerat Daniel Güiza med sine flotte redninger. Güiza var utrøstelig etter at han misset sitt straffespark, men jublet sammen med kameratene for at Spania for første gang siden 1984 er i semifinale i et stort sluttspill.

Spania var i en skuffende kamp litt bedre, hadde de fleste sjansene og fortjente å bli første og eneste gruppevinner som tok seg til semifinale. 15 sekunder før ekstraomgangene var over, holdt Santiago Cazorla på å frelse laget fra straffepine, men skjøt rett utenfor lengste stolpe.

Til slutt spilte det ingen rolle. For David Villa, Cazorla, Marco Senna og Fabregas overlistet Gianluigi Buffon, mens Casillas var øyeblikkets mann. (©NTB)