SS «Norway», som ble bygget i 1960 og en gang var verdens lengste cruiseskip, skulle til Alang skipsverft i Gujarat for å hogges opp. Men miljømyndighetene besluttet søndag at skipet ikke får komme hit, i påvente av en avgjørelse i en føderal komité, skriver avisen Times of India. Komiteen har fått instruks fra landets høyesterett om å vurdere hvorvidt skipet får komme til India.

Tidligere har Bangladesh nektet å ta imot skipet for opphogging. Miljøorganisasjoner med Greenpeace i spissen hevder at skipet utgjør en fare for det indiske miljøet og for verftsarbeiderne i Alang. Skipet inneholder over 900 tonn asbest og regnes for å være blant de 50 mest giftige skipene i verden.

SS «Norway» ble bygget i Frankrike og fikk først navnet SS «France». Den gang ble det sett på som et maritimt mesterverk. Skipet, som er 315 meter langt, ble kjøpt av Norwegian Cruise Line i 1979, og seilte i Karibia inntil en eksplosjon i en fyrkjele i 2003, der sju mennesker omkom. Skipet ble deretter solgt til en bangladeshisk skraphandler. (©NTB)