Den tyrkiske turisten hadde falt og skadd seg på vei ned fra det populære bergutspringet i Skjeggedal. Han ble båret i sju timer av Røde Kors-personell før han i 5-tiden natt til torsdag ble hentet av ATV-er på en anleggsvei, skriver Bergens Tidende.

— Mannen skadd seg på det verst tenkelige stedet. Han hadde vært på Trolltunga og var på vei tilbake, da han skled på vei ned Brakufsa. Dette er det bratteste og glatteste partiet på hele turen, sier områdeleder Bjørn Arild Fjeldsbø til avisen.

Mannen ble hentet først etter at redningspersonell hadde båret turisten helt til toppen av fjellet der helikopteret kunne lande, før tåka kom og turisten måtte bæres ned igjen.

— Det ble noen få timers søvn, før det var opp igjen på jobb i morges klokken 8. Det er lange armer og trøtte tryner på folk her nå. Dette er et av de tyngste oppdragene vi har hatt. Nå håper vi bare det roer seg en stund, sier Fjeldsbø.

Forrige uke avdekket Forsvaret en feil på vinsjen til redningshelikopteret Sea King. Det har ført til at redningsmannskaper inntil videre må bære folk til posisjoner der de kan plukkes opp uten vinsj, eller med andre fartøy. (©NTB)