— For å kunne gjenopprette tillit til regjeringen har presidenten bedt riksadvokaten og statsministeren om å gå av, sier Porosjenkos talsmann Svjatoslav Tsegolko tirsdag ettermiddag ifølge nyhetsbyrået AFP.

Mandag gikk landets assisterende riksadvokat, Vitalij Kasko, av. Han hevder at han er blitt hindret i etterforskningen av korrupsjon, ifølge Bloomberg.

Uttalelsen fra Porosjenko kommer i forkant av en varslet mistillitsavstemning mot regjeringen i nasjonalforsamlingen. Statsminister Arsenij Jatsenjuk skulle tirsdag møte i nasjonalforsamlingen for å redegjøre for regjeringens reformarbeid.

Partiet til president Petro Porosjenko varslet samme formiddag at det vil stemme for mistillitsforslaget. Det er uklart om presidenten ber hele regjeringen om å gå av, og han sier at en ny regjering må være basert på dagens koalisjon.

For å unngå nyvalg ble det spekulert på om Jatsenjuk ville bytte ut enkelte ministre. Porosjenko sier ifølge Reuters at regjeringen har mistet den styrende koalisjonens tillit, men at landet ikke har tid til å holde nyvalg. (©NTB)