Både Kroatia (gruppe D), Italia (gruppe E) og Ungarn (gruppe F) tok seg til åttedelsfinale som gruppevinner. Kanskje var ikke Norges kvalifiseringsinnsats så håpløs likevel.

Kroatia, som endte ett poeng foran Norge i kvalifiseringen, slo tittelforsvarer Spania 2-1 i sin siste kamp og står igjen med to seirer og en uavgjort.

Italia var gruppevinner allerede etter seier i de to første kampene, sparte mange spillere mot Irland og ble eneste av Norges overmenn fra kvalifiseringen som tapte en kamp i gruppespillet. 1-0-målet som sendte irene videre kom fem minutter før slutt.

Ungarn ledet onsdag tre ganger mot Portugal og holdt på å sende Cristiano Ronaldo hjem fra EM. Superstjernens to utligningsmål forlenget hans Frankrike-opphold, men kunne ikke nekte ungarerne gruppeseieren.

Det var jubel i Norge da Ungarn ble trukket som motstander i treeromspillet. Etter to norske tap i november var en utbredt oppfatning at Norge hadde dummet seg ut mot det som sannsynligvis ville bli ett av Frankrike-EMs aller svakeste lag. Men ungarerne har overrasket stort. (©NTB)