Nesten 20.000 eposter fra personer i Det demokratiske partiets nasjonalkomité (DNC) ble stjålet og deretter lekket via nettstedet WikiLeaks. Epostene viser tilsynelatende at topper i partiet ville undergrave Bernie Sanders' nominasjonskamp, selv om de formelt skal forholde seg nøytrale. Mange var raskt ute med å peke på Russland etter at lekkasjen ble kjent.

Nå sier tjenestemenn til New York Times at det trolig var Russland som sto bak dataangrepet som førte til lekkasjen. Etterretningsetatene understreker samtidig at de ikke kan si om dette var en del av forholdsvis rutinemessig dataspionasje eller et forsøk på å påvirke valgkampen i USA. Lekkasjen kom kort til før demokratene landsmøtet og førte til at DNC-leder Debbie Wasserman Schultz trakk seg.

På spørsmål om Russland kan ha lekket epostene for å hjelpe Donald Trump, svarer president Barack Obama at «alt er mulig». Han sier russerne hacker både offentlige og private datasystemer. FBI etterforsker fortsatt saken.

Den russiske regjeringen avviser på det sterkeste beskyldningene om at Russland står bak hackingen av Demokratenes partiledelse.

— Jeg ønsker ikke å bruke banneord, sa utenriksminister Sergej Lavrov da han tirsdag ble konfrontert med påstandene. Regjeringens talsmann Dmitrij Peskov kalte anklagene «absurde» og kalte dem et «forsøk på manisk bruk av Russland i den amerikanske valgkampen».