Den tidligere Brann-treneren ble hentet inn til klubben som trener i slutten av forrige uke etter det ikke fungerte mellom klubben og gamletreneren Andreas Alm.

Den tidligere Vålerenga-spilleren Stefan Ishizaki ga AIK ledelsen i byderbyet mot rivalen Djurgården 12 minutter ut i 1. omgang. Det gjorde han på et frispark som ikke Djurgårdens Hampus Nilsson fikk tak i. Islendingen Haukur Hauksson doblet til 2-0 seks minutter ut i 2. omgang. Målet kom på en heading av mannen som er tatt ut i Islands EM-tropp av den svenske landslagssjefen Lars Lagerbäck.

AIK klatret til 4.-plass på tabellen etter mandagens seier. De har 15 poeng, og det er seks poeng opp til ledende Norrköping.

— Dette føles herlig, og jeg har også hatt hjelp av Andreas. Han gjorde halvparten av forberedelsene inn mot denne kampen, og han var i seks år før det igjen. Det må vi ikke glemme, sa Norling til C More.

Daniel Berntsen spilte 15 minutter som innbytter for Djurgården, mens Kenneth Høie var benket som keeperreserve for samme klubb. (©NTB)