KRISTIANSAND: — Vi bryr oss ikke mye om dårlig vær. Her har vi det tørt og godt uansett, sier Tor Arne Skjævestad fra Arendal.

Sammen med Mathias Skjævestad, Filippa Skjævestad og Patrick Sauvik, er Tor Arne Skjævestad én av mange som har tilbrakt sommeren til sjøs i båt.

Når Fædrelandsvennen treffer gjengen mandag kveld, ligger de til kai i gjestehavna i Kristiansand. Der har de vært siden lørdag.

- Her har vi vært i Aquarama, og barna har spilt en del Pokémon Go.

Alle er enige om at det å feriere i båt gir en god blanding.

Les også:

— Særlig når det er dårlig vær blir det en blanding av båtferie og byferie. I går var vi blant annet ute og spiste. Det er helt greit, og vi har sørget for å benytte oss av de fine stundene.

Lofoten til Kristiansand

Flere av båtturistene i gjestehavna forteller de har kommet inn til havna grunnet det meldte uværet natt til tirsdag.

— Nå har jeg vært i Kristiansand siden torsdag på grunn av dårlig vær. Med den sterke vinden som er nå, har jeg ikke mulighet til å reise videre til de stedene jeg skal, sier Jack Markin.

Jack Markin fra Wisconsin i USA har seilt mellom Lofoten og Kristiansand. Den harde vinden hindrer han fra å seile videre. Foto: Anette Larsen

Markin kommer fra Wisconsin i USA. Han har eid en seilbåt i sju år og seiler i Norge for første gang.— Jeg har seilt langs norskekysten mellom Kristiansand og Lofoten og tilbake igjen. Det er helt fantastisk å være i Norge, sier amerikaneren, som legger til han ikke forlater havnen før været bedrer seg.

Heller ikke Rune og Randi Wingerei fra Bamble i Telemark får kommet seg hjem med det første.

Randi og Rune Wingerei fra Bamble i Telemark. Foto: Anette Larsen

— Planen var å reise videre hjemover i dag, men på grunn av været som er meldt måtte vi droppe det. Dermed ble det et lengre opphold i Kristiansand, sier Randi Wingerei.

Kle seg etter været

Wingerei la til kai søndag og har nå planlagt å reise videre onsdag. Mandagskvelden skal de ut på kino.

— Når det ikke er forhold til å være ute på sjøen, så finner vi lett på andre ting å bruke tida på, sier Rune Wingerei.

Det er en utfordring med vind, men vi er fornøyde så lenge det ikke pøsregner

Rune Wingerei

Til tross for et skiftende vær, forteller de at de er fornøyde med båtsommeren og de har fartet rundt omkring langs Sørlandskysten.

Fortsatt var det noen båtturister igjen i Kristiansand mandag. Foto: Anette Larsen

— Jeg liker båtlivet, for vi kan dra hvor vi vil. Det er en utfordring med vind, men vi er fornøyde så lenge det ikke pøsregner, sier han.- Man må bare kle seg etter været. Det er en fin by med flotte gater, så det gjør ingenting at må vi være her lengre enn planlagt, sier Randi Wingerei.

Vurderer toget

På andre siden av gjestehavna er Ida Hovland ute med hunden Kairo. Hun og familien er på ferie fra Egersund.

Ida Hovland og hunden Kairo trives i Kristiansand. Hovland skulle gjerne hatt litt bedre vær. Foto: Anette Larsen

— Vi har vært på ferie siden begynnelsen av juni, og er nå på vei hjem igjen. Jobben starter til mandag, forteller Hovland, som forteller hun vurderer å ta toget på grunn av været.- Båtferie er fint, men jeg synes været har vært dårlig. Jeg ville egentlig ikke ha med meg bukse, men så måtte jeg kjøpe meg en. Nå vurderer jeg å ta toget for å rekke hjem til Egersund innen fredag, sier hun.