20 år gamle Aurora Aksnes fra Os gikk på scenen Amfiet like før klokka 19 i sin første konsert i Oslo etter at debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» ble sluppet i mars i år.

Øyafestivalen, som for første gang ble arrangert i Tøyenparken i 2014, solgte ut ukepassene i april, og tirsdag forsvant også de siste dagspassene til den populære festivalen som holder det gående i fire dager med større og mindre kjente trekkplastre. Blant de største er kanskje New Order, Mastodon og PJ Harvey.

Interessen for festivalen har vært så stor at man har valgt å legge ut et lite antall dagsbilletter hver dag ved innslipp til Tøyenparken for å begrense svartebørssalget.

Men ikke alt har gått på skinner. Noen av de mange artistene har måttet avlyse — den siste den amerikanske hiphop-artisten Travis Scott. Avlysningen falt ikke i god jord hos arrangøren som har hentet inn britiske Section Boyz isteden.

— Vi beklager at europeiske fans ikke tas på større alvor av artisten. Stor takk til de engelske grimestjerneskuddene Section Boyz som stiller opp på kort varsel, skriver Øyafestivalen onsdag. (©NTB)