ulykke Festnings.jpg Foto: Mari Horve Reite
Dette er bilen som kom kjørende ned Festningsgata. Den ble stående igjen i rundkjøringa inn til Baneheitunnelen. Sjåføren av denne bilen stakk fra stedet. Foto: Mari Horve Reite

KRISTIANSAND: — Det er to biler som har kollidert. Den ene har kommet kjørende ned Festningsgata, og den andre har kommet ut fra Tordenskjoldsgate. En av bilene har kjørt på rødt lys. Føreren av den ene bilen har stukket fra stedet, forklarte innsatsleder Vigleik Fidje i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen på stedet.

ulykke Festnings.jpg Foto: Mari Horve Reite

Søndag morgen opplyser politiet at en 28 år gammel mann er pågrepet, siktet for å ha stukket fra trafikkuhellet. Mannen er også mistenkt for promillekjøring.

Store materielle skader

Politiet fikk melding om ulykken klokken 00.45 natt til søndag.

Begge bilene fikk store skader. Bilen som kom kjørende fra Tordenskjoldsgate ble hardest skadet i sammenstøtet. Denne ble stående igjen i krysset, og Festningsgata var sperret inn mot Baneheitunnelen etter ulykken. Trafikklyset i krysset ble også kjørt ned i sammenstøtet, og vrakdeler lå spredt i veien og midtrabatten.

Dette er bilen som kom kjørende ned Festningsgata. Den ble stående igjen i rundkjøringa inn til Baneheitunnelen. Sjåføren av denne bilen stakk fra stedet. Foto: Mari Horve Reite

Den andre ulykkesbilen har fortsatt å kjøre, med store skader i fronten, til rundkjøringen ved Baneheitunnelen. Der har bilføreren forlatt bilen og stukket fra stedet.— Føreren av den ene bilen er kjørt til legevakten for sjekk i ambulansen. Vi vet ikke hvilken av bilene som har kjørt på rødt, men vi mistenker at det er den som har kjørt i Festningsgata, sa Fidje.

Det satt én person i hver av bilene.

Operasjonsleder Per Kristian Klausen kan bekrefte at det er føreren som stakk av som har kjørt på rødt lys.

— Det var vitner til kollisjonen, og både vitner og den andre sjåføren har forklart at det var sjåføren i Festningsgata som kjørte på rødt, fortalte Klausen.

Mistenker promillekjøring

Klokken 02.00 var sjåføren som stakk av fortsatt ikke funnet.

— Føreren i den andre bilen fremsto som uskadet. Men dette har vært et kraftig smell, så vi sendte ham opp på sykehuset for en sjekk. Det er ikke mistanke om at sjåføren som kom fra Tordenskjoldsgate har hatt promille, sier Klausen.

Han kan ikke si noe om bilenes hastighet, men konstaterer at sammenstøtet har vært kraftig. Begge bilene er registrert i Agder.

Mann pågrepet

Bergingsbil var på stedet rundt klokken 01.20 natt til søndag. Like etter ulykken ble biler som skulle inn i Baneheitunnelen fra sentrum dirigert via Vestre Strandgate.

Rundt klokka 05.30 søndag morgen ble en 28 år gammel mann pågrepet av politiet, i sitt eget hjem. Mannen er siktet for promillekjøring, samt for å ha stukket av fra trafikkuhellet.