Stakkars Ireland svarte ikke på farens oppringning til henne 11. april, og dermed dro faren hennes i gang med en tirade med skjellsord og beskyldninger på telefonsvareren hennes.— Nok en gang har jeg dummet meg ut og prøvd å komme meg til telefonen, sier Baldwin på opptaket, som ligger ute på TMZ, før han tilføyde: - Du har fornærmet meg for siste gang.

Deretter fortsatte Baldwin, som helt siden han ble skilt fra Irelands mor Kim Basinger, har kranglet heftig i og utenfor rettssalen om retten til deres felles datter, med følgende demonstrasjon av sin egnethet som forelder:

— Jeg gir f... i om du er 12 eller 11 år, eller et barn, eller at moren din er en tankeløs kvise i rumpa som ikke bryr seg med hva du gjør. Denne dritten som du prøver deg på med denne forbannede telefonsituasjonen ville du aldri drømt om å gjøre mot moren din, fyrte Baldwin løs til Irelands telefonsvarer, før han avsluttet med følgende fyndord:

— Du får vær så god være klar fredag 20. for å møte meg.

Men det kan Alec Baldwin bare glemme: Onsdag hørte en familierettsdommer i Los Angeles County Superior Court på opptaket, og ga ordre om at Baldwin ikke får ha noe som helst kontakt med datteren fram til en ny høring 4. mai. Da skal retten ta stilling til om han mister besøksretten for godt.

I ettertid, etter at opptakene ble offentlig kjent, har Baldwin offentliggjort en uttalelse hvor han innrømmer at han burde brukt et annet språk overfor datteren. Han skal også ha bedt henne om unnskyldning, men er rasende på ekskona som han beskylder for å ha lekket opptaket til media. (©NTB)