Prinsessen har startet opp skolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy (39). På skolens nettsider står Märtha Louise fram og forteller blant annet om sine evner til å lese folks stemninger.Professor i statsvitenskap Trond Nordby ved Universitetet i Oslo mener det er uheldig at prinsesse Märtha Louise knytter en kommersiell skole direkte til Slottet ved bruk av prinsessetittelen.

— Jeg har vanskelig for å tro at dette har vært oppe til diskusjon i kongefamilien. Det burde borge for en viss kvalitet når man knytter noe opp til Slottet, sier Nordby til NTB.

Da prinsessen etablerte sitt enkeltmannsforetak Prinsesse Märtha Louise Kulturformidling i 2002 og debuterte som barnebokforfatter i 2004 var det flere kritiske røster som påpekte et uklart skille mellom prinsesse- og næringslivsrollen.

— Jeg vet ikke hvor bevisst denne tittelbruken er fra Märtha Louise sin side, men at det vil ha en PR-effekt er jeg ikke i tvil om, sier Nordby til NTB.

Prinsessen ga offisielt avkall på tittelen Hennes Kongelige Høyhet i 2002, som følge av at hun ønsker å være selvstendig næringsdrivende. Prinsesse Märtha Louise har tidligere argumentert med at hun ikke har et etternavn, og at hun derfor bruker prinsessetittelen. (©NTB)