Etter at No Name No Fame ble stemt ut sist fredag, minker det på gruppene i X Factor. Mira Craig som er mentor for disse, måtte se to av sine i duell forrige sending, No Name og Shackles.

Ikke nok med det, hun måtte også være den første i dommepanelet til å peke ut hvem av de to hun ville ha med videre i konkurransen. Gråtkvalt valgt hun jentegruppa Shackles, som er en gruppe dommerne har satt sammen av fire jenter som i utgangspunket stilte på audition, men ikke gikk videre, som soloartister.

Tidligere har hun også mistet duoen Reaching Horizons. Dermed er bare duoen The Johnson Sisters og Shackles igjen av hennes deltakere.

Over 25 — uten puddel

Mari Lorentzen (25), er sammen med alle deltakerne over 25 år, under Jan Fredrik Karlsens ledelse. Så langt har han - i samråd med henne - valgt puddlerock til sørlandsdama. De yngstes mentor Peter Peters har stadig kommentert dette, men sist sending sa han «Karlsen fortsetter å velge puddelrock til deg, men jeg må innrømme det funker».

Denne uken har imidlertid Mari lagt puddelstoffet til sides. Hun skal som Chand Torsvik (27) og Pernille Svensen Øiestad (17) synge svensk. Mari opptrer med Lisa Nilssons «Säg Det Igjen».

Egen sang

Tommy Fredvang (27) stiller, som Rikke Lie (23) gjorde det sist uke, med egenskrevet låt. Han skal synge «Wake Up Call». Men drar han fram kassagitaren?

Karlsen har til nå mistet én av sine deltakere, Stine Therese Julseth.

Under 25

Dommer Peter Peters er den eneste som ikke har mistet noen av sine ut av konkurransen ennå, men han har hatt to av dem i duell, Lise Mæland og Gabrielle Leithaug (24). Men begge ble ironisk nok reddet av Mira Craig sin stemme.

Gabrielle har skiftet sang udnerveis denne uken. Hun skulle egentlig har sunget Amy Winehouses sin «Valerie», men har byttet til Bob Marleys «Is This Love».

Artister i studio

Nytt denne uken er at det i tillegg til de konkurrerende deltakerne kommer artistbesøk i studio. Eva Weel Skram var selv Idol-deltaker i 2005, og det er hun som gjester X Factor på fredag med sitt Eva & The Heartmaker.

Dette synger de:

1. Chand Torsvik (27) fra Namsos

«En Jävel På Kärlek» - Glenmark, Eriksson, Strömstedt

2. Rikke Lie (23) fra Ålesund

«Lovefool» - The Cardigans

3. The Johnsen Sisters fra Mosjøen

«Sober» - Pink

4. Gabrielle Leithaug (24) fra Bergen

Bob Marleys «Is This Love»

5. Shackles

«Survivor» - Destny's Child

6. Lise Mæland (20) fra Sandefjord

«Wish I Didn't Miss You» - Angie Stone

7. Tommy Fredvang (27) fra Stavanger

«Wake Up Call» - Tommy Fredvang

8. Pernille Svensen Øiestad (17) fra Nøtterøy

«Måndagsbarn» - Veronica Maggio

9. Mari Lorentzen (25) fra Tvedestrand

«Säg Det Igjen» - Lisa Nilsson

Hør Tommys egen sang «Wake Up Call»: