Amerikanske Bettie Page døde på et sykehus i Los Angeles i går kveld. Hun var innlagt på sykehus for tre uker siden med lungebetennelse, og i forrige uke ble hun rammet av et hjerteinfarkt. I går sovnet hun stille inn.

Agent

Page var i tillegg til Marilyn Monroe en av de første Playboy-modellene som oppnådde ikonstatus verden over. Playboy-grunnlegger Hugh Hefner håndplukket Page til å være Playmate of the month i 1955. I en pressemelding hyllet Hefner sin gamle modell i går.

Jeg synes hun var en bemerkelsesverdig kvinne, en ikonisk figur innen popkulturen som influerte seksualitet og mote, og en som hadde en stor innvirkning på samfunnet vårt, uttalte Hefner, ifølge Yahoo News.

Stjerne

Ravnsvart hår og en veldreid figur gjorde henne til fast inventar i Playboy og lignende magasiner gjennom 50-tallet. Pages berømmelse varte imidlertid lenger enn modellkarrieren. Hun ønsket som så mange andre å bli skuespiller, men måtte ta til takke med flere mindre roller. Hun forsvant fra rampelyset i flere tiår, og lenge etter at de mange tusen dristige bildene av henne ble tatt inspirerte hun tegneserier, sanger, nettsider, dokumentarer, mote og film. I 2005 spilte Gretchen Mol Bettie Page i filmen om hennes liv «The Notorious Bettie Page».

Huske

I de siste tiårene av livet hennes ga hun noen ytterst få intervjuer. Hun lot seg imidlertid ikke fotografere.

– Jeg føler det på samme måten med gamle filmstjerner. Det gjør meg trist. Jeg har lyst til å huske dem slik de var da de var unge, uttalte hun i et intervju i 1998.