Det skriver Start selv på sine nettsider.

De får nå 75.000 kroner i bot av Norges Fotballforbund (NFF)

«NFFs påtalenemnd anmeldte IK Start til Doms- og sanksjonsutvalget, på grunnlag av at klubben ikke har sendt inn vedlegg til profesjonell spillerkontrakt for Start-spiller Kevin Kabran til NFF, samt at klubben har avtalt utkjøpsklausul med spilleren».

NFF skriver i sin dom at de ser alvorlig på saken, og at påtalenemdas innstilling var bot på 25.000 kroner. Doms- og sanksjonsutvalget i forbundet mente sanksjonen var for mild.

«Man står ovenfor et alvorlig tilfelle som tilsier en streng reaksjon.Etter utvalgets oppfatning vil en bot på 75 000 kroner være passende»

Start tok selv kontakt med forbundet for å rydde opp i saken.

Start en Drøms styreleder Christopher Langeland vil ikke utdype hva slags kontrakt Kabran hadde med klubben, eller om det var skriftlig eller muntlig. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til handler det om at spilleren kunne gå til en annen klubb for en fastsatt sum ved nedrykk.

– Har dere flere slike kontrakter med spillere?

– Nei. Nå har vi ryddet opp i dette forholdet. Alt er som det skal med våre kontrakter, svarer Langeland, som ikke vil si noe mer enn det som er lagt ut på klubbens hjemmeside. Der beklager Start at de har brutt NFFs regelverk.

- Start beklager at klubben har brutt NFFs regelverk og klubben ønsker å understreke at denne saken ble tatt alvor. Det har blitt iverksatt flere tiltak for å skjerpe rutinene for formalisering av spilleroverganger, og vi opplever at vi har god kontroll på dette nå, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm til klubbens hjemmeside.

Kabran skrev ny kontrakt med Start før han ble utleid til Elfsborg i svensk toppdivisjon før årets sesong. Avtalen varer til 31.juli.