Chelsea stilte med et noe redusert mannskap lørdag, trolig med returkampen mot Barcelona i mesterligaen i tankene. Det gjorde sitt til at Arsenal fikk dominere kampen, men foran mål ville det seg ikke helt for vertene.

Den første store sjansen fikk toppscorer Robin van Persie på et frispark fra Theo Walcott etter 13 minutter. Walcott traff nederlenderen tilnærmet perfekt, men avslutningen gikk via stolpen og ut.

Gjestene hadde også sine muligheter, men tafatthet i angrepet gjorde at det ikke ble måljubel etter en knapp halvtime. Salomon Kalou kunne spilt opp Fernando Torres for åpent mål, men ivorianeren nølte lenge nok til at Laurent Koscielny fikk ryddet opp.

Arsenal rakk et nytt treff i metallet før pause Koscielny fikk gå alene opp i Chelsea-feltet, men headingen traff tverrliggeren. Van Persie fikk også en brukbar mulighet til før sidebytte, men traff rett på en god Petr Cech i Chelsea-målet fra sju meter.

Annen omgang var sjansefattig, men også etter hvilen var gjestene nærmest scoring. Nok en gang fikk van Persie den største muligheten. Fem minutter før slutt kom han alene igjennom mot Cech, men et par skuddfinter senere var han i ugunstig posisjon, og kampen endte 0-0. (©NTB)