RISTER LØS: Tyra er en åtte år gammel flat coated retriver. Hun er en omplasseringshund med masse energi og et stort hjerte for sin nye familie. Som badedyret hun er, kaster hun seg ut i sjøen ved første mulighet, sommer som vinter. Her på Odderøya i Kristiansand. Innsendt av Marianne Smith.
FORNUFTIG SOLING: Elisabeth Rosvold Tønnessen har sendt inn bildet av Nala som koser seg fælt i sola. Heldigvis vet hun å beskytte øynene.
I BOKS: Lene Simonsen kan glede oss med et bilde av gråpapegøyen Jacop, som nå har flyttet til Lillesand. Hun forsikrer oss om at CB-vennen aldri har smakt på innholdet, boksen er gøy nok!
HER ER JEG: Ingvill Tjernø presenterer den to år gamle, franske bulldogen Oliver. Definitivt Sørlandets kuleste kjæledyr, mener hun, da han elsker alt og alle og er bestevenn med naboens katt.
JEGERE: Unni Valand forteller at skogskattene Caro og Blondi elsker sjølivet, med den gode maten det innebærer. Ellers fanger de det meste selv; slever, mink og selvfølgelig mus.
IKKE SOM HUND OG KATT: Geir Haakon Opheim forteller at drevertispa Tinka og katten Gråpus er meget gode venner. Når ikke de er i vilter lek, ses de gjerne i en god klem.
FINT Å VÆRE TO: Trampe (nærmest) og Svartepys er firbente samboere, forteller Kari-Ann Dragland. Foto: kari-ann dragland stangen
GODT KLEDD: Bulldogen Hedda (også kalt Tante Hedda) vises gjerne fram av den stolte eier Ingebjørg Birkeland.
GRØNNØYD: Ingrid Wiland er ikke i tvil om at fireåringen Ronja er kulest blant de firbente. Hun er av rasen Maine Coon, med store labber og store, fine gaupe ører.
KOSELIG: Liv Kelly Haagensen fra Mandal har nok kost seg med å fotografere de to vennene Ester (hunden) og Bjørg. Det skal heller ikke stå på kosen for dyrene. Så vidt vi kan se lukker Bjørg øynene av fryd, mens Ester ligger og smiler.
GRØNN SENG: Yelva, August og Lilja Myhre viser oss øyeblikket da katten Silke ble tatt på fersken. Plutselig skjønte familien hvorfor tulipanene hadde sett litt pjuskete ut i det siste.
SØVNIG I SOLA: "Her er et bilde av kviga mi, Lill, som nyter sol og sommer", sier Caroline Høyland (12 år).
NI LIV: Lillepys sitter og nyter morgensolen i fredelige Stokkelandsskogen. Familien Sandvik Aukland beskriver han som en skikkelig trofast og snill huskatt, som nok har brukt opp flere av sine ni liv.
KUL PÅ TUR: Benjamin Myjåland har sendt oss bilde av treåringen Rambo, som ser skikkelig kul ut på biltur.

AGDER: Responsen på vår kjæledyrserie har vært kneggende bra. Føllet Prinsessa er bare en av veldig mange dyrevenner vi i Nært har fått avbildet på epost. Innsender Anne Ragnhild Røvik forteller at både Prinsessa (1,5 mnd.) og Casper (1,5 år) er nysgjerrige på livet og hverandre.

Men innimellom all utforsking og lek, må man ha en stille time. Da er det godt med en firbent prinsessevenn som passer på ved et sommervann hvor tankene kan flyte av sted.

I helgen ble de siste bidragene sendt inn. 121 bilder til sammen, som alle har blitt vist eller skal vises på fvn.no. Du finner nye bildeserier på nett både i dag og i morgen, før vi setter i gang selve finalerunden.

Da skal dere, kjære lesere, få stemme fram Sørlandets kuleste kjæledyr. Inntil da, takk for responsen!