KRISTIANSAND: Mittet var egentlig tiltenkt rollen som Eva Peron i Kildens storsatsning denne våren. 33-åringen var plukket ut allerede til åpningsfesten 6. januar 2012, der hun deltok sammen med mannen Hans Marius Hoff Mittet, som spiller Che. Men da det ble klart at paret ventet sitt første barn denne våren, måtte hun trekke seg fra rollen.

— Jeg er dus med den tanken nå. Det har vært klart lenge, og skjedde ikke i går, sier Mittet, og holder seg på magen.

— Jeg er snart ferdig nå. Det er bare noen få uker igjen, legger hun til.

Hans Marius Hoff Mittet har en avtale om å komme seg hjemover så fort vannet går. Han har gitt kona en plan over spilledatoene, slik at hun kan "planlegge" etter dem. — Søndager og mandager det er spillefri, og han kommer hjem hver gang han har fri, sier den vordende moren.Fædrelandsvennenn møtte Haukaas Mittet i pausen på gårsdagens generalprøve. Selv om forestillingen kun var halvspilt, var hun mektig imponert.

— Jeg synes det er kjempefint. Det er flotte, glidende overganger, og folkene er veldig dyktige. Det er profesjonalitet i alle ledd. Jeg blir ikke sittende å oppfatte ting som jeg ikke har noe med, som for eksempel om den spoten skulle vært på eller av. Alt det tekniske er på plass, og vi får servert historien, sier hun.

Ann Christin Elverum tok over rollen som Evita, og Haukaas Mittet skryter av hovedrolleinnehaveren.

— Hun tolker rollen veldig fint. Hun jobbet med Hans Marius på "Les Miserables" på Hålogaland Teater, der hun spilte Fantine. Det er en kort rolle, og det kan være vanskelig å fortelle karakterens historie. Da jeg så hun gjorde det, tenkte "Ja, hun er flink". Hun ga meg mye, sier Haukaas Mittet, før hun fortsetter.

— Jeg elsker stemmen hennes. Det er trøkk i den, men samtidig er det et slør over den, sier 33-åringen, som også benyttet anledningen til å skryte av mannen.

— Han er veldig bra. Jeg har sett han i både det ene og andre stykket, og det er ikke mange forestillinger jeg har gått glipp av, sier hun.

— Men det slår meg at vi blir eldre begge to. Vi har en mer voksen approach på scenen, legger hun til.

"EVita" glapp for Haukaas Mittet, men før jul var hun i Kilden sammen med Oslo Gospel Choir.

— Jeg liker dette huset, og det var en stor ære å få være med å åpne det. Det hadde vært gledelig å komme tilbake ved en senere anledning, sier artisten, før hun må tilbake i salen for å få med seg andre akt.