EKEBERG (Aftenposten.no): Det har skjedd mye i 18 år gamle Sidoine «Sid» Oussous liv de siste ukene. Han har forlatt Afrika, og fått en forståelse av hva norsk vinterkulde kan bety.

Han har fått nye lagkamerater, som han ennå ikke kan kommunisere med, siden de færreste av dem behersker fransk, og han ikke snakker engelsk.

Men på fotballbanen er språket det samme.

Og «Sid» gjorde det han skulle i årets første Vålerenga-treningskamp: Han ble matchvinner 20 minutter før slutt etter et klokt bakromsløp og en sikker avslutning.

— Nå er jeg glad , sier spissen, som feiret scoringen på en måte man ikke så ofte ser i en privatkamp.

— Jeg er glad for å være i Norge. Jeg liker engelsk fotball, og den norske minner meg om den. Jeg liker fysisk tøft spill, forteller Oussou, som ikke er mer enn 176 centimeter, men som klarte seg utmerket i duellspillet i kveld.

Statistikksenter Eliteserien:

Anbefalt av Torbjørnsen

Unggutten spilte sin forrige fotballkamp i november i 2009. Han ble skadet, og i fjor trente han sammen med et par forskjellige klubber i Elfenbenskysten. Vålerenga har hentet ham til Norge utelukkende på bakgrunn av speider Stig M. Torbjørnsens inntrykk av spilleren.

Torbjørnsen har uttalt at «han er en av de mest lovende spillerne jeg har sett i Afrika».

Lovende, ja, men det er langt frem, ikke minst taktisk.

- Jeg tror dette året blir læring for ham , sier VIF-manager Martin Andresen, som ønsker seg flere forsterkninger på topp før sesongen starter i mars.

501 tilskuere betalte seg inn for å se 2. divisjonslaget KFUM mot Vålerenga på kunstgressbanen på Ekeberg. Fotballinteressen i Norge lever, med andre ord. «Kåffa» tok ledelsen, og hentet inn Vålerengas 2-1-ledelse, men «Sid» fikk det siste ordet.

PS. Den andre halvdelen av Vålerengas tropp spiller treningskamp mot Ham-Kam i dag.