Spiller nummer ti på Togo i gårsdagens VM-oppgjør mot Sør-Korea var for 17 måneder siden på prøvespill i Brann. Der fikk han ikke kontrakt.

En hovedgrunn til det var at han prøvde å lure klubben på alderen. Til Brann sa han at han var født 13. januar 1985. På listene til sin forrige klubb, Livingston, var datoen 13. januar 1981. Samme dato har han inne på listene til sin nåværende klubb, den franske toppklubben Metz. På alle listene til FIFA i VM har han fødselsdatoen 13. januar 1983. En ting skal han ha: Han holder i hvert fall fast ved fødselsdatoen. Årstallet er det ikke så enkelt å bli klok på.

I går kunne han ikke hindre at Togo tapte i VM-debuten. Mamam spilte solid på midtbanen. Pasningssikker og teknisk god. Da Togo overraskende tok ledelsen etter 30 minutter var han også arkitekten bak. En sjelden pasning fremover. Kader Mohamed flikket ballen fint videre før han dunket den inn i hjørnet.

Sør Korea valgte uforståelig å starte kampen med fem spillere bak, og skapte ingenting. I pausen skjønte Dick Advocaat alvoret. Tok ut en forsvarer og satte inn en angriper. Det satte fart i det forrige mesterskapets semifinalist. Først utliknet Chun Soo Lee på et mesterlig frispark fra 20 meter. Så fikk veteranen Jung Hwan Ahn stå helt alene like utenfor 16 meteren. Duisburg-spiller fikk all verdens med tid og satte ballen helt oppe i hjørnet.

— I andre omgang tok vi noen risker. Det betalte seg, sa Advocaat.