MOLDE (Rbnett): Tor Ole Skullerud bekrefter overfor Rbnett at Geir Bakke slutter i MFK for å bli ny hovedtrener i Sarpsborg 08. — Geir forlater Molde etter sesongen. Geir så på dette som en spennende mulighet, og det forstår jeg veldig godt. Derfor synes jeg det var rett og rimelig at vi gjorde det vi kunne for å få til dette. Klubbene er enige, sier Skullerud.

- Får MFK økonomisk kompensasjon siden Bakke hadde en lengre kontrakt med klubben?

— Dette er en overgang mellom to klubber, men jeg har ikke behov for å spekulere mer rundt det. Han er fristilt fra avtalen han hadde her, sier Skullerud til Rbnett.

Bakke ikke til stede på trening

Bakke var ikke til stede på torsdagens trening på Aker stadion fordi han skal presenteres på en pressekonferanse i Sarpsborg seinere torsdag.

— Det skjer nå fordi vi vil ha det ferdig annonsert og ut av verden. Geir er tilbake her på trening lørdag og da blir det full fart med Molde ut sesongen.

- Hva har Bakke betydd for deg og Molde Fotballklubb denne sesongen?

— Han har betydd masse, som mange av de andre i teamet rundt A-laget har gjort. Dette er et lagspill. Geir var den jeg kjente best da jeg begynt her, og det var viktig for meg å ha ham med da jobben startet. Nå ønsker vi ham lykke til videre og vil erstatte Geir på en god måte.

- Er spillerutvikler Erling Moe aktuell som assistent?

-De spekulasjonene vil jeg ikke begynne på i det hele tatt. Vi kommenterer ingenting før noe nytt er klart. Det er også viktig for Geir, slik at han har hodet på rett plass i Molde.

- Er det aktuelt å hente inn ny assistenttrener utenfra?

— Ja, selvfølgelig er det en mulighet. Geir skal erstattes fra 1. januar. Vi kommer ikke til å endre trenermodellen slik den har sett ut i år. Vi skal inn med en ny mann som gjør tilsvarende jobb.

- Hvor lenge har du vært innstilt på å miste Bakke etter sesongslutt?

— Vi har hatt samtaler rundt dette over tid, så det har vi vært kjent med en stund.

Dempsey nevnt som erstatter

De første spekulasjonene rundt Bakke og Sarpsborg oppsto da klubben i slutten av september signerte angriperen Liridon Kalludra som var en av Bakkes mest betrodde spillere i Kristiansund. Bakke ønsket også å hente spissen til Molde i sommervinduet. Kort tid etter ble det kjent at Bakke hadde vært i samtaler med Sarpsborg om trenerjobb fra 2015. Moldes tidligere assistenttrener Mark Dempsey har vært nevnt som mulig etterfølger for Geir Bakke. Engelskmannen har bodd på Eide sammen med familien siden kontrakten med Cardiff ble terminert. Dempseys førstevalg er å fortsette samarbeidet med Ole Gunnar Solskjær når hans tidligere sjef i MFK velger å ta opp igjen karrieren som manager. Etter det Romsdals Budstikke forstår er den usikkerheten et argument som taler mot at Molde vil satse på Dempsey som assistent igjen.