Fredag skriver den skotske avisen The Scottish Sun at Ronny Deilas avtale med Celtic er i boks, og at Strømsgodset-treneren presenteres fredag. Avisen har også et bilde av Deila som ankommer byen torsdag kveld.

Men Drammens Tidende er ikke enige med sine skotske kollegaer i at avtalen er i orden. Avisen skriver fredag at klubbene fortsatt ikke er enige om overgangen. Helt siden ryktene om Deilas overgang dukket opp onsdag har det vært hevdet at den skotske storklubben ønsker seg. Dermed begynner skottene å få dårlig tid hvis Deila skal presenteres som ny manager fredag.

Ifølge VG skal Celtic planlegge en pressekonferanse kl. 13.30 norsk tid, hvor Deila presenteres.

Lite snakkesalig

Ronny Deila er på plass i Glasgow, og kan bli presentert som Celtic-manager fredag. Foto: Faksimile: The Scottish Sun

Aftenposten var fredag formiddag i kontakt med Strømsgodsets styreleder Tom Saxegaard. Men han var ikke spesielt snakkesalig.— Jeg kan ikke snakke nå, det må du bare respektere, sa Saxegaard.

Ifølge avisen Daily Record får drammensklubben rundt tre millioner kroner i kompensasjon for å slippe Deila til Parkhead. Avisen melder at Godset skal ha avvist to tilbud ettersom de skal ha forlangt fem millioner kroner for treneren. Men klubbene skal ha blitt enige om snaut halvparten.

Deilas agent Tore Pedersen skal ha forhandlet med Celtic siden onsdag. Han var også med til Gardermoen for forhandlingene mellom partene torsdag.

Ny keeper

Ifølge flere skotske aviser vil tidligere Celtic-spiller og Hibernian-manager John Collins bli Deilas assistent.

Samtidig som Deila nå nærmer seg jobben i Celtic, skjer det endringer på spillerfronten i klubben. Keeper Craig Gordon har vært klubbløs siden han forlot Sunderland for ett år siden. Han kostet klubben i Nord-England hele £9 millioner i 2007. Nå skal han være nær en kontrakt med Celtic. Det har ført til spekulasjoner om at nåværence Celtic-keeper Fraiser Forster, som er i Englands VM-tropp, kan være på vei bort.