I Donetsk i 1993 hopper Sergej Bubka 6,15. Franskmannen Renaud Lavillenie valgte samme by for å slette den. Med 6,16 – uten en gang å være nær listen – kunne 27-åringen feire den nye rekorden sammen med nettopp Bubka.

— Helt fantastisk! Jeg byttet stav og bestemte meg for 6,16. Helt fantastisk, sa en ekstatisk franskmann rett etter rekordhoppet.

Lavillenie, som er regjerende OL-mester og har dominert stavhopp i flere år, viste gryende storform for en drøy måned siden da han hoppet 6,08 i Polen. Da hadde han bare Bubka foran seg på listene. Den ukrainske stavlegenden sto inntil lørdag kveld for de syv beste hoppene i verden.

– En ny æra i sporten er her. Vi har ventet på det, og jeg er henrykt over at det skjedde her i Donetsk, sa 50-årige Bubka ifølge NTB.

– Den nye rekordholderen er OL-mester og har allerede smakt suksess flere ganger. Jeg liker ham veldig godt og er sikker på at det ikke er siste gang han gjør noe stort, sier Bubka, som nå er IOC-medlem.

Neste mål for Lavillenie blir å se om han også kan ta Bubkas utendørsrekord. Den lyder på 6,14 satt i tynnluft i Sestriere, mens han har 6,13 i lavlandet. Selv har Lavillenie «bare» 6,02 ute.

Franskmannen måtte nøye seg med sølv i VM i Moskva i fjor sommer, men har ellers rasket med seg VM-gull innendørs, tre EM-gull inne og to EM-gull ute.