Monica Engeset er klar for VM-finalen i kickboksing etter at hun fredag vant en dramatisk semifinale mot irske Bo Mangan. Engeset deltar i 50 kg-klassen i pointfighting.

— Det ble veldig nervepirrende, jeg skjelver ennå. Vi sto likt etter tre runder, og også ekstrarunden endte likt, sier Engeset på telefon fra VM-byen Dublin.

LES OGSÅ: Den nye bergenske kampsportdronningen

Dermed endte det med sudden death, der den første som får inn et poeng vinner. Det klarte Engeset, som ikke er helt fornøyd med prestasjonen.

— Kampen ble mer spennende enn den skulle ha vært, men det viktigste var at jeg kom meg videre. Jeg tror jeg slår meg mer løs i finalen, sier 26-åringen fra Bergen kickboxingklubb.

I finalen lørdag møter hun en gammel kjenning. Italienske Roberta Cavallaro var motstander også i VM-finalen for to år siden. Da ble Cavallaro for sterk.

— Jeg er glad for at jeg møter henne igjen, for da kan jeg få revansje fra 2013. Hun er tricky, og jeg har ennå til gode å slå henne, men jeg vet at jeg kan. Dette har jeg ventet på og drømt om i to år, sier Engeset.

- Hva taler for at du skal klare det denne gang?

— For to år siden slet jeg med å ta innover meg at jeg i det hele tatt var i en VM-finale. Nå har jeg opplevd det, og jeg var også i EM-finalen i fjor. Jeg har mer rutine, og har utviklet meg siden sist.

Klubbkamerat Milton Barrios Galarreta (fullkontakt, 63,5 kg) var også i semifinalen. Han tapte mot tyske Kian Golpira.