Våren og høsten er tiden da nordmenn aller helst vil på storbyferie.

«Alle» vil til London

Ifølge Virkes befolkningsundersøkelse planlegger én av tre å reise på påskeferie. Av disse velger halvparten å reise på hytta, mens en av fire drar til varmere strøk. Samvær med familie og venner er det aller viktigste for nordmenn når de drar på påskeferie.

Men den sene påsken igjør at mange sikter seg inn på storbyferie fremfor å legge feriedagene til hytter. Rundt 30.000 nordmenn velger å reise til en storby i Europa.

Ifølge reisebyrået Berg-Hansen er det London som frister nordmenn aller mest i påsken og i vår.

— Det er ikke så overraskende kanskje, med direktefly fra mange steder i Norges land, hoteller i alle prisklasser, og aktiviteter både for små og store, er dette et naturlig valg for en liten vårferie, sier kommunikasjonsdirektør Anette M. Koefoed i Berg-Hansen.

En undersøkelse hotellsøkemotoren trivago.no har foretatt med tanke på våren og påsken viser at hele 27 prosent av søkene nordmenn har foretatt er på London-hotell. Undersøkelsen viser at vi i snitt bruker 1190 kroner på hotellrom i den britiske hovedstaden.

— Dette gjør oss til den nasjonen i Europa som betaler mest for hotellovernatting i påsken, sier presseansvarlig Kristin Estil Jacobsen i trivago.no.

Les mer om London:

Storbyferie uten å bruke en krone?

- Dette er det virkelige London

Til London i sommer?

Fem grunner til å besøk London i vår

05102011134138-jremslKnhX.jpg

Kortere reisetrend

Koefoed i Berg-Hansen forteller at det blir stadig mer vanlig å reise oftere og kortere, enn å ha én lang ferie.

— Korte avbrekk fra en stressende hverdag er noe vi prioriterer, og da reiser vi gjerne på storbyweekend. Og påsken er intet unntak, Koefoed.

På en god annen- og tredjeplass kommer København og Amsterdam.

— Tivoli åpner dørene for årets sesong 10. april, og er absolutt verdt å få med seg. Og for de som reiser til Amsterdam i påsken bør et besøk i blomsterparken Keukenhof være obligatorisk. Parken holder åpent til 18. mai, og her kan du nyte blomstring og tidlig vår, sier kommunikasjonsdirektøren.

Berlin og Paris følger etter på listen over byene vi helst vil dra på weekendtur. Koefoed ser at storbyreisende oftest tilbringes med enten kjæresten eller med vennegjengen.

— Storbyreisene går like ofte med kjæresten som med venner. Mens gutta på tur velger Dublin, Praha og Manchester, vil jentegjengen til Barcelona, Roma og Paris. Alt-i-alt, alle storbyreiser tatt i betraktning, får vi et ganske godt utvalg på topp-5 listen over storbyfavoritter.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

riks000700500-7glpAB27HT.jpg

Les også:

Skal du til Paris i vår?

— Fremtidens ti hotteste reisemål

Vil du kysse?